Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman bij Barcelona lang zonder Sergi Roberto en Piqué

Koeman bij Barcelona lang zonder Sergi Roberto en Piqué

22 nov 2020, 15:15

Ronald Koeman moet het bij FC Barcelona twee maanden zonder Sergi Roberto stellen. Vermoedelijk staat verdediger Gerard Piqué ook lang aan de kant. Medisch onderzoek wees uit dat Piqué schade heeft opgelopen aan de voorste kruisband van zijn rechterknie. Het is nog onduidelijk hoe lang hij is uitgeschakeld, maar Spaanse media hebben het over enkele maanden.

De 33-jarige Catalaan raakte geblesseerd tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Atlético Madrid (1-0). Piqué moest na een uur spelen van het veld, nadat Angel Correa tegen hem aan was gebotst. De rechterknie van de verdediger maakte daarbij een onnatuurlijke beweging. Piqué werd afgelost door oud-Ajacied Sergiño Dest.

Sergi Roberto speelde de wedstrijd wel uit, maar na afloop bleek dat hij een spierscheuring had opgelopen. De medische staf van Barcelona verwacht dat de rechtsback, die ook vaak op het middenveld speelt, pas in de loop van januari weer inzetbaar is.

Zo stapelen de problemen voor Koeman zich op. Met 11 punten uit acht wedstrijden beleeft Barcelona de slechtste seizoensstart sinds 1991-1992, toen de Catalaanse ploeg onder leiding van Johan Cruijff uiteindelijk wel de titel pakte en ook de Europa Cup 1 won.

Koeman heeft met Clément Lenglet, Jordi Alba en Dest nog maar drie fitte verdedigers over in zijn selectie. Samuel Umtiti en Ronald Araújo staan door fysieke problemen al langer aan de kant. Koeman liet de afgelopen weken Frenkie de Jong al een paar keer achterin spelen, iets wat de middenvelder van Oranje ook bij Ajax wel eens deed. Barcelona, dat ook de talentvolle aanvaller Ansu Fati maanden moet missen vanwege een knieblessure, speelt dinsdag in de Champions League uit tegen Dinamo Kiev.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.