Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman bekritiseert speelschema Spanje

Koeman bekritiseert speelschema Spanje

7 dec 2020, 19:13

Zonder zich te willen verschuilen mopperde Barcelona-trainer Ronald Koeman maandag, een dag voor het Champions Leagueduel met Juventus, over het speelschema in de Spaanse competitie. Barcelona verloor zaterdagavond van Cádiz in een uitwedstrijd die om 21.00 uur begon. Voordat zijn ploeg terug was in Barcelona, was het half vier in de nacht. "Dat kan eigenlijk niet als je dinsdag al weer moet voetballen. Wie verzint dat?", zei Koeman, ook nog wat geïrriteerd over de 2-1-nederlaag, de vierde van dit seizoen.

Dinsdag, thuis tegen Juventus, gaat het alleen nog om groepswinst, want Europees draait het heel wat beter met 15 punten uit vijf duels. "Wij hebben als enige ploeg in La Liga al vijf uitwedstrijden gespeeld om 9 uur 's avonds. Als je vervolgens woensdag weer moet voetballen, heb je nog een dag extra om te herstellen, maar nu niet."

Koeman zag nu Ousmane Dembélé wegvallen vanwege een hamstringblessure. Hij noemde de vele geblesseerden bij zijn ploeg (onder wie Gerard Piqué, Ansu Fati en Samuel Umtiti) ook een mogelijk gevolg van het speelschema.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.