Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman appte Lodeweges na de wedstrijd: 'Bijzonder goede tweede helft'

Koeman appte Lodeweges na de wedstrijd: 'Bijzonder goede tweede helft'

5 sep 2020, 01:21

Dwight Lodeweges had genoten van zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het Nederlands elftal. De interim-trainer kreeg direct na de zege van 1-0 op Polen in de Nations League een appje van Ronald Koeman, die onlangs de overstap maakte naar FC Barcelona. 'Ronald stuurde: gefeliciteerd en een bijzonder goede tweede helft. Nou, dank je wel, Ronald', zei Lodeweges tegen de NOS.

'Ik was er blij mee, maar ik denk dat iedereen er blij mee was', zei Lodeweges verder. "In de eerste helft hebben we het niet altijd goed gedaan. Dan bedoel ik de diepte in ons spel en ook het tussen de linies spelen. Het is heel secuur hoe je staat en er mee omgaat. We hebben diepte nodig om het spel uit elkaar te trekken."

Het is tegen een team als Polen ook moeilijk voetballen, vindt Lodeweges. 'Volgens mij ontbrak alleen Robert Lewandowski. Het is een team dat heel ver terugzakt, dat is moeilijk. Scoor je vroeg, had je misschien snel uit kunnen lopen. Maar sommige dingen zijn nog 'roestig', dat zag je. We zijn negen maanden niet bij elkaar geweest', zei hij.

Het was voor de bondscoach geen wedstrijd om spelers, zoals Mohamed Ihattaren, te laten debuteren. 'Daar vond ik de tussenstand te nauw voor.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.