Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman: alleen winnen telde, niet de manier waarop

Koeman: alleen winnen telde, niet de manier waarop

14 dec 2020, 08:33

Voor FC Barcelona-trainer Ronald Koeman telde zondagavond maar één ding: winnen. Hoe de ploeg van de oud-bondscoach de 1-0-voorsprong op Levante vasthield, het interesseerde hem niet. "We wisten dat we beducht moesten zijn op corners en dode spelmomenten en dat we op alle mogelijke manieren een gelijkmaker moesten voorkomen", vertelde Koeman, die veel kritiek krijgt op het spel van zijn ploeg.

Een doelpunt van Lionel Messi, een kwartier voor tijd op aangeven van Frenkie de Jong, bezorgde FC Barcelona de broodnodige zege na het verlies vorige week bij Cádiz en de 3-0-nederlaag op eigen veld in de Champions League tegen Juventus. Die had tot gevolg dat Barcelona niet als groepswinnaar is geplaatst bij de loting van maandag voor de eerste ronde van de knock-outfase. Onder meer Bayern München en Paris Saint-Germain zijn nu mogelijke tegenstanders.

De treffer van Messi volgde na een aaneenschakeling van gemiste kansen maar betekende ook het begin van een offensief van de gasten uit Valencia. Koeman wisselde zelfs aanvaller Antoine Griezmann voor een extra verdediger, Samuel Umtiti. Barcelona-onwaardig, meenden Spaanse verslaggevers. "Het maakte me niet uit hoe we zouden winnen", sprak Koeman, die zijn irritatie niet kon verbergen. "Dit zijn typisch vragen van mensen die op zoek zijn naar een relletje."

"Ik heb mijn hele leven al begrepen dat wanneer je met 1-0 voorstaat je die voorsprong moet verdedigen, zelfs als je de wedstrijd onder controle hebt. Als je dat niet begrijpt kun je het net zo goed opgeven. Het was erg belangrijk om te winnen. Ik ben blij met de ploeg omdat dat gelukt is."

Barcelona staat slechts achtste in La Liga met 9 punten achterstand op Real Sociedad, woensdag de tegenstander in het eigen Camp Nou, en Atlético Madrid. Sociedad heeft wel twee duels meer gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.