Terug

Volg Vandaag Inside

Kökcü reageert voor de camera's op weigeren OneLove-band: 'Ik wil dicht bij mezelf blijven'

Kökcü reageert voor de camera's op weigeren OneLove-band: 'Ik wil dicht bij mezelf blijven'

22 okt 2022, 19:45

Orkun Kökcü heeft vorige week geweigerd om de OneLove-aanvoerdersband te dragen omdat hij geen 'uithangbord' wil zijn van de actie die staat voor verbinding en diversiteit, en daarmee tegen alle vormen van discriminatie. "Dat heeft puur met mijn geloof te maken. Ik wil dicht bij mezelf en mijn geloof blijven", zei de aanvoerder van Feyenoord na het gelijkspel tegen Fortuna Sittard (1-1) bij ESPN.

Kökcü weigerde vorige week tegen AZ om de speciale OneLove-band te dragen. Gernot Trauner fungeerde daarom eenmalig als aanvoerder van Feyenoord. Tegen Fortuna Sittard zat de normale aanvoerdersband van Feyenoord weer om de bovenarm van Kökcü.

Op de vraag of hij iedere vorm van liefde accepteert, zei Kökcü: "Iedereen mag doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Dat heb ik vorige week ook proberen uit te leggen in mijn statement. Ik wil daar alleen geen uithangbord voor zijn, ik vind niet dat ik de aangewezen persoon ben om dit te supporten. Er zijn genoeg anderen die dat kunnen doen. Het is belangrijk dat de club deze actie wel ondersteunt", aldus Kökcü, die heel wat kritiek kreeg op zijn besluit. Vanwege alle ophef besloot de KNVB zelfs om de voor volgende maand geplande herhaling van de OneLove-actie te schrappen.

De Turkse international had begin deze week een gesprek met trainer Arne Slot over zijn beslissing. Slot zag geen aanleiding om een andere aanvoerder aan te wijzen. "Ik heb daar zelf ook nooit over getwijfeld. Als Feyenoord me nodig heeft, probeer ik een waardige en goede aanvoerder te zijn. En als ik dat niet kan, ben ik mans genoeg om dat toe te geven."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.