Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB ziet schorsing Rosario over het hoofd

KNVB ziet schorsing Rosario over het hoofd

13 okt 2018, 21:58

AMSTERDAM (ANP) - De KNVB is er zaterdag op het allerlaatste moment achter gekomen dat Pablo Rosario niet met het Nederlands elftal tegen Duitsland mag spelen. De middenvelder van PSV blijkt geschorst voor het duel van zaterdagavond in de Nations League.

Rosario kreeg vorige maand een rode kaart in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Schotland. Hij werd voor één duel geschorst. De KNVB was van mening dat die schorsing nu voorbij is, omdat Jong Oranje vrijdag al weer speelde tegen Letland.

De Nederlandse bond dacht in de officiële regels te lezen dat de schorsing alleen betrekking had op duels van Jong Oranje. De UEFA interpreteert de regels echter anders en zegt dat ook duels van het A-elftal gelden. Een geschorste speler mag in zo'n situatie pas twee dagen later dan het duel van Jong Oranje weer in actie komen. De KNVB erkent schuld en zegt zich te realiseren dat in dit geval grondiger onderzoek had moeten plaatsvinden.

Rosario was bij Ronald Koeman in beeld om de geblesseerde Davy Pröpper op het middenveld te vervangen. De bondscoach laat nu Marten de Roon aan de aftrap verschijnen. Rosario is dinsdag wel speelgerechtigd voor het oefenduel van het Nederlands elftal met België in Brussel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.