Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB ziet niets in hervormingsplannen UEFA

KNVB ziet niets in hervormingsplannen UEFA

13 juli 2019, 13:22

De Nederlandse voetbalbond KNVB en de Eredivisie CV (ECV) zien niets in de voorgestelde veranderingen van de Europese clubcompetities. Beide partijen hebben daarom deze week een brief gestuurd aan de UEFA, gericht aan secretaris-generaal Theodore Theodoridis. De brief is ondertekend door directeur betaald voetbal Eric Gudde, secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB en directeur Mattijs Manders van de Eredivisie CV.

De UEFA wil toe naar een promotie- en degradatiesysteem in de Europese bekertoernooien, waardoor de resultaten in de nationale competities minder belangrijk worden. Naast de huidige Champions League en Europa League komt er sowieso over twee jaar een toernooi bij, de 'Europa League 2'.

Vanuit heel wat landen klinkt kritiek op de voorgestelde hervormingen, vooral op het min of meer 'gesloten' systeem van de Champions League. De KNVB en de ECV zijn ook van mening dat het voorstel van de UEFA juist voor nog grotere verschillen zorgt tussen de grote en kleine clubs in Europa.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.