Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB wil na toestemming kabinet snel verder met vrouweneredivisie

KNVB wil na toestemming kabinet snel verder met vrouweneredivisie

Nederlandse politiek

15 okt 2020, 17:12

De vrouweneredivisie wordt in het weekeinde van 30 oktober tot en met 1 november hervat. Dat heeft de KNVB gezegd, nu het kabinet toestemming heeft gegeven aan de vrouwen om in navolging van ere- en eerste divisie (mannen) actief te mogen blijven.

"Voor de vrouweneredivisie worden alle voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen door de KNVB en clubs verder aangescherpt nu de coronacijfers zijn opgelopen", zegt de KNVB. "De voor het komend weekeinde al geplande wedstrijden komen voor deze aanpassingen, waaronder een extra coronatest, echter te snel."

Deze speelronde wordt daarom verschoven naar het weekeinde van 30 oktober tot en met 1 november. Eerder kan niet vanwege de interlands die Nederland op 23 en 27 oktober speelt tegen Estland en Kosovo. De teams uit de vrouweneredivisie kunnen door de herziene maatregel ook normaal blijven trainen.

Om zo snel mogelijk de eredivisie te hervatten, is de speelronde voor de Eredivisie Cup, die op 30 oktober stond gepland, verplaatst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.