Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB wil geen verbod op uitfans: 'Hoort bij grondbeginselen van het voetbal'

KNVB wil geen verbod op uitfans: 'Hoort bij grondbeginselen van het voetbal'

14 okt 2022, 09:45

Ondanks de toenemende wanordelijkheden rondom voetbalwedstrijden is het onwaarschijnlijk dat er een verbod komt op uitfans. Dat stelt de Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB tegenover het Algemeen Dagblad.

Afgelopen seizoen kregen maar liefst 1.250 personen een stadionverbod van de KNVB: een verdubbeling ten opzichte van het seizoen 2020/2021. Bij FC Den Bosch - Willem II liep het vorige week uit de klauwen toen supporters van beide clubs de confrontatie zochten tijdens de wedstrijd. "We moeten gewoon stoppen met uitpubliek", stelde de technisch directeur van FC Den Bosch, Jan Gösgens. Daarmee kreeg de discussie rondom een verbod op uitfans een nieuw hoofdstuk.

De KNVB wil dat echter in de kiem smoren. Volgens de bond is er namelijk geen sprake van eventuele plannen. "Iedereen werkt keihard om het voetbal leuk te houden. Ter illustratie: bij het overgrote deel van de wedstrijden gebeurt niets vervelends. Als we op deze lijn verder gaan, de verpesters aanpakken, geloof ik erin dat we incidenten verder gaan terugdringen", aldus een hoopvolle Bluyssen. "Zeker als supportersverenigingen en supporterscoördinatoren, die net zo balen van die kleine groep als wij, meer betrokken gaan worden in de wedstrijdvoorbereiding."

De manager competitiezaken van de KNVB sluit echter niet uit dat er in de toekomst meer uitzonderingen komen voor eenmalige uitsluitingen van uitfans, bijvoorbeeld bij derby's. "Een enkele wedstrijd zonder uitpubliek is best te rechtvaardigen. Het mag alleen geen generieke maatregel worden, vinden wij. De aanwezigheid van fans van beide supportersgroepen hoort bij de grondbeginselen van het voetbal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.