Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB wijzigt data en aanvangstijden tientallen Eredivisie-duels

KNVB wijzigt data en aanvangstijden tientallen Eredivisie-duels

12 okt 2020, 17:36

De speeldata en aanvangstijden van tientallen eredivisiewedstrijden zijn gewijzigd met het oog op de verplichtingen van vier Nederlandse clubs in de Europese toernooien.

Alle clubs in het betaald voetbal hebben gezamenlijk besloten om de clubs die in Europees verband spelen de ruimte te bieden voor een goede voorbereiding als ze hierom vragen. Van alle vier de clubs die in de Champions League (Ajax) en Europa League (AZ, Feyenoord en PSV) actief zijn, heeft de KNVB een verzoek ontvangen.

De eerste wedstrijd die op een andere dag wordt gespeeld, is Ajax - sc Heerenveen. Dat duel stond voor aanstaande zaterdag gepland, maar is verschoven naar zondag omdat alle internationals pas aan het einde van de week terugkomen van hun nationale ploegen. Ajax heeft nu wel een dag minder om zich voor te bereiden op het eerste groepsduel in de Champions League, volgende week woensdag tegen Liverpool.

Er zijn ook aanvangstijden met een uur vervroegd. Zo is de aftrap van AZ - VVV-Venlo zaterdag niet op 21.00 uur, maar om 20.00 uur. AZ wacht volgende week donderdag in de Europa League de uitwedstrijd tegen Napoli.

Het gaat om wijzigingen tot 1 januari, aangezien de clubs voor de winterstop uitkomen in de poulefases van de twee Europese bekertoernooien.

Ook in de Keuken Kampioen Divisie is een groot aantal wedstrijden verschoven. "Nu het zeer aannemelijk is dat de wedstrijden in de tweede periode zonder of voor beperkt publiek moeten worden gespeeld, hebben de clubs ervoor gekozen de wedstrijden te spreiden zodat de fans op televisie elk duel live kunnen volgen", aldus de KNVB. Het speelschema voor de tweede periode was opgesteld met als uitgangspunt dat er weer in volle stadions kon worden gespeeld.

Daarnaast is voor dit seizoen ook besloten dat Ajax, Feyenoord, PSV én AZ niet gelijktijdig mogen spelen in de eredivisie. Tot op heden ging de regel alleen op voor de traditionele top 3 (Ajax, Feyenoord en PSV).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.