Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB wijzigt programma in Eredivisie op verzoek van Ajax

KNVB wijzigt programma in Eredivisie op verzoek van Ajax

7 okt 2022, 12:01

De KNVB heeft het competitieduel tussen Ajax en Vitesse verplaatst van zaterdag 29 oktober naar woensdag 9 november (20.00 uur), dit op verzoek van de Amsterdammers, zodat de ploeg van trainer Alfred Schreuder zich beter kan voorbereiden op de zesde en laatste groepsfasewedstrijd in de Champions League, uit tegen Rangers FC. Dat meldt ESPN.

Daardoor spelen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard op 29 oktober vroeger tegen elkaar, om 18.45 uur in plaats van om 20.00 uur. Eerder werd Feyenoord - SC Cambuur uit dat weekend op verzoek van de Rotterdammers al verplaatst naar 10 november. Ook daarvoor was een Europees duel de reden. Van AZ en PSV hoefden hun Eredivisieduels niet verplaatst te worden, aldus de KNVB.

(tekst gaat verder onder tweet)

Voor Ajax wordt woensdag mogelijk al duidelijk of het duel met Rangers nog gaat over overwintering in de Champions League. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de Amsterdammers 3 punten, minder dan Napoli (9) en Liverpool (6), maar wel meer dan de nog puntloze Schotten. De beste twee teams blijven in de Champions League, de nummer 3 speelt na de winter in de Europa League.

Wim Kieft zag tijdens de historische nederlaag van Ajax tegen Napoli in de Champions League (1-6) één speler positief opvallen. Bekijk Wim zijn reactie op de wedstrijd terug in de onderstaande video.

Wim over historische nederlaag Ajax: 'Hij was de enige die ik iets goeds vond doen'
3:38
Wim over historische nederlaag Ajax: 'Hij was de enige die ik iets goeds vond doen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.