Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB vreest grote financiële schade profclubs en roept hulp overheid in'

'KNVB vreest grote financiële schade profclubs en roept hulp overheid in'

26 apr 2020, 16:50

De KNVB heeft de overheid om steun gevraagd. Volgens de voetbalbond bedraagt het inkomstenverlies door het afbreken van het seizoen vanwege de coronacrisis zo'n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro.

'Wij luiden de noodklok over de gevolgen voor onze sector. Wij vragen u om samen met ons te zoeken naar creatieve, reële en beschikbare oplossingen voor het betaalde voetbal', schrijft directeur betaald voetbal Eric Gudde in een brief, die in handen is van de NOS.

Volgens Gudde zijn de kosten van de profclubs hoog, terwijl er voorlopig nauwelijks inkomsten worden gegenereerd. 'Veel van de kosten betreffen doorlopende contracten, afschrijvingskosten, huur- en onderhoudskosten. Die zijn binnen het betaald voetbal niet eenvoudig te beperken", aldus Gudde. "Om dat allemaal op te vangen, is dan ook hulp en samenwerking met de overheid nodig om het voortbestaan van de sector te kunnen waarborgen.'

De KNVB bevestigt de inhoud van de brief, die is verstuurd naar de burgemeesters, minister Martin van Rijn (Sport), minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Tweede Kamer.

De afgelopen tijd werd er ook veel gekeken naar Ajax als geldschieter voor de profclubs. Sportmarketeer Chris Woerts wist te vertellen dat zij echter niets zien in de richtlijn van 25%. Bekijk de beelden hieronder!

‘Ajax ziet niets in richtlijn en staat veel lager percentage van inkomsten af’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.