Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB-voorzitter Spee volgt Van Praag op in hoofdbestuur UEFA

KNVB-voorzitter Spee volgt Van Praag op in hoofdbestuur UEFA

20 apr 2021, 13:21

Het Nederlandse voetbal blijft vertegenwoordigd in het hoofdbestuur van de Europese voetbalbond UEFA. KNVB-voorzitter Just Spee kreeg op het congres van de UEFA in de Zwitserse stad Montreux genoeg stemmen om toe te treden tot het uitvoerend comité. Spee neemt de plek over van Michael van Praag, zijn voorganger bij de KNVB die na drie termijnen van vier jaar uit het UEFA-bestuur verdwijnt.

De 56-jarige Haarlemmer Spee volgde Van Praag eind 2019 op als voorzitter van de KNVB. Van Praag (73) bleef wel actief in het uitvoerend comité van de UEFA.

Op het 45e congres van de Europese federatie waren negen kandidaten voor de acht beschikbare plaatsen in het bestuur. Alleen de Belg Mehdi Bayat haalde het niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.