Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB verdedigt beslissingen over beëindiging Eredivisie

KNVB verdedigt beslissingen over beëindiging Eredivisie

29 apr 2020, 17:09

De KNVB heeft alle clubs uit het betaalde voetbal in een e-mail uitleg gegeven over de verdeling van de tickets voor de Champions League en de Europa League en de beslissing niet voor promotie en degradatie te kiezen.

Het bestuur betaald voetbal van de nationale voetbalbond wees Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II als Europese deelnemers aan. FC Utrecht, bekerfinalist en nummer zes van de ranglijst, kreeg geen ticket voor de Europa League. RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontlopen degradatie. SC Cambuur en De Graafschap, de nummers een en twee van de eerste divisie, missen promotie. Zij hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen, net als FC Utrecht.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB, bestaande uit Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, polsten eerst de mening van alle clubs, voordat ze zelf besloten hoe het seizoen in het betaalde voetbal werd beëindigd. Zestien clubs waren voorstander van promotie en degradatie. Negen verenigingen stemden tegen en negen andere clubs wilden geen stem uitbrengen. Voor het bestuur betaald voetbal was er geen sprake van een 'zodanige meerderheid dat deze bepalend zou moeten zijn voor het nemen van een besluit', valt er te lezen in een e-mail die Voetbal International heeft ingezien.

Bekerfinale

FC Utrecht stond niet alleen in de bekerfinale. De club had op de ranglijst slechts drie punten minder dan Willem II, met een duel minder gespeeld en een beter doelsaldo. 'Het bestuur betaald voetbal heeft evenwel vastgesteld dat het schrappen van de resultaten van de wel gespeelde wedstrijden uit speelronde 22 (met als resultaat een ranglijst op basis van een gelijk aantal gespeelde wedstrijden), niet leidt tot een andere (eind)rangschikking voor wat betreft de verdeling van de tickets voor de Europese clubcompetities zoals hiervoor omschreven', stelt de KNVB in de e-mail.

De bond zegt de bekerfinale te hebben geschrapt, omdat de UEFA uiterlijk 25 mei wil weten waarom de competitie en het bekertoernooi moesten worden beëindigd en op welke wijze de tickets worden verdeeld. De voorlopig uiterste inschrijfdatum voor de Europese toernooien is 3 augustus. In Nederland mag niet voor 1 september worden gevoetbald.

Daarom heeft de KNVB besloten het Europese ticket voor de bekerwinnaar aan Feyenoord te geven, de nummer drie van de ranglijst. 'Wij benadrukken dat dit nog door de UEFA moet worden bevestigd en dat indien de UEFA het hiermee niet eens is, de kans bestaat dat wij deze plaats niet toebedeeld krijgen in het seizoen 2020/21', besluit de voetbalbond.

Johan is niet te spreken over de besluitvorming van de KNVB en beweert dat de positie van Gudde onhoudbaar is. Bekijk hieronder wat Johan precies zei.

VIDEO - 'Positie Gudde onhoudbaar bij KNVB'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.