Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB stelt eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en AZ uit

KNVB stelt eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en AZ uit

7 sep 2020, 21:06

De openingswedstrijd van de eredivisie tussen FC Utrecht en AZ gaat zaterdag niet door. De KNVB stelt het duel op verzoek van de Alkmaarders uit. AZ speelt volgende week dinsdag in Oekraïne tegen Dinamo Kiev voor de Champions League. De club wil meer voorbereidingstijd op dat Europese duel en de KNVB gaat daarin mee.

'Het is een lastige beslissing want we begrijpen dat dit voor de supporters en voor FC Utrecht vervelend is op zo’n korte termijn. We hebben het verzoek van AZ ingewilligd omdat we in het kader van de veranderagenda twee jaar geleden met alle clubs gezamenlijk hebben besloten om Europees spelende clubs zoveel mogelijk voorrang te geven. Het hele Nederlandse voetbal profiteert namelijk van successen in de Champions League en Europa League. Het levert meerdere clubs een financiële bijdrage op én vergroot via de coëfficiëntenranglijst het aantal startplaatsen in deze toernooien', aldus de KNVB in een verklaring.

Een nieuwe speeldatum voor FC Utrecht - AZ is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.