Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB stelt benoeming Frank Paauw als bondsvoorzitter uit

19 mrt 2024, 20:24

Just Spee blijft twee maanden langer dan gepland bondsvoorzitter van de KNVB. De voetbalbond verplaatst de buitengewone bondsvergadering van 28 maart naar 27 mei op verzoek van de gemeente Zeist. Donderdag 28 maart is in Zeist het muzikale paasspektakel The Passion. Daar komen veel bezoekers en de gemeente zegt alle aandacht nodig te hebben om dit evenement goed te begeleiden. Bovendien zijn veel wegen afgesloten.

Frank Paauw, de hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam, is de beoogde opvolger van Spee. "Alle agendapunten van de buitengewone bondsvergadering schuiven door naar de al geplande reguliere bondsvergadering op 27 mei", meldt de KNVB. "Dat betekent dat het afscheid van de huidige bondsvoorzitter, Just Spee, tot die datum wordt uitgesteld. Spee heeft aangegeven bereid te zijn tot die datum aan te blijven. 27 mei vindt dan ook de benoeming van zijn opvolger plaats."

Het is de bedoeling dat Paauw op 1 juni aan zijn werkzaamheden voor de KNVB begint. Dat is niet later dan gepland. Tegen de mogelijke komst van Paauw bestaat weerstand, vooral bij supporters. Op de tribunes bij meerdere clubs waren de laatste weken spandoeken te zien en spreekkoren te horen. "Ik verzet me tegen het beeld dat ik een soort houwdegen ben die alleen maar zaken wil verbieden", zei Paauw in een reactie in media op de acties tegen hem. "Ik heb altijd gezegd: bij voetbal hoort óók uitpubliek. De uitgangspunten zoals die er al jaren zijn om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen, heb ik altijd gesteund."

Eerder in Veronica Offside liet Wim Kieft zijn ongenoegen blijken over de aangescherpte maatregelen van de KNVB. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.