Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB start samenwerking met lab over coronatests

KNVB start samenwerking met lab over coronatests

25 aug 2020, 15:48

De KNVB gaat samenwerken met het laboratoriumnetwerk Eurofins voor het testen op corona van alle spelers, scheidsrechters en staf in het betaald voetbal. Dat heeft de voetbalbond laten weten. De tests op het virus zijn onderdeel van het protocol Veilige Opstart Betaald Voetbal.

Tenminste één keer per week én minimaal 24 uur voor aanvang van een wedstrijd in de ere- en eerste divisie worden alle betrokkenen op de clublocatie getest. De club faciliteert het testen tijdens de hele competitie of totdat er een vaccin is. De uitslagen worden binnen 24 uur naar de clubarts gestuurd. Bij besmetting wordt de GGD ingelicht. Spelers die positief testen, gaan in quarantaine.

Jacob Olie, algemeen directeur Eurofins Clinical Diagnostics: 'Vanuit verschillende industrieën merken we dat er steeds meer behoefte is aan het aantoonbaar maken dat de juiste coronamaatregelen zijn genomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Preventief testen is hierbij een essentieel hulpmiddel.'

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: 'We hebben er heel veel aan gedaan om het betaald voetbal coronaproof te maken. Vanwege de gezondheid van alle betrokkenen, maar ook om de competities uit te kunnen spelen. De coronatesten sluiten besmettingen niet uit, maar verkleinen wel de risico’s aanzienlijk. Door bij een private instelling de coronatesten in te kopen, kunnen er geen tekorten ontstaan in de gezondheidszorg. Ook dat vinden wij erg belangrijk.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.