Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB reageert op tumult rondom rentree Huntelaar in amateurvoetbal

KNVB reageert op tumult rondom rentree Huntelaar in amateurvoetbal

29 sep 2021, 19:01

De KNVB heeft gereageerd op de opvallende rentree van Klaas-Jan Huntelaar in het amateurvoetbal. Huntelaar speelde met het zesde team van HC'03 tegen het tiende van Concordia Wehl, uitkomend in de zevende reserveklasse. De bond geeft aan dat er iets is misgegaan in de ICT-systemen, waardoor de hectiek is ontstaan.

De KNVB meldt woensdagavond dat Huntelaar of de club geen fout heeft begaan. Echter moet de voetbalbond nog wel de internationale vrijgave ontvangen van de Duitse bond. 'Wij gaan er achteraan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zodat hij hopelijk komend weekend weer kan meespelen', besluit de bond.

De 38-jarige Huntelaar dacht afgelopen weekend in alle rust een wedstrijd te kunnen spelen in de kelderklasse van het Nederlandse voetbal. Niets was echter minder waar, want de oud-international kwam in opspraak doordat de voorzitter van DCS zich wendde tot de KNVB, in verband met de speelgerechtigdheid van Huntelaar.

DCS-voorzitter René van Leeuwen vroeg zich af waarom Huntelaar wél direct in actie zou mogen komen en meldde zich bij de KNVB. Hij kreeg al snel een antwoord: 'Wij zijn aan het uitzoeken of er een internationale overschrijving is aangevraagd door deze amateurclub voor speler Huntelaar. Indien niet conform de regels is gehandeld, zal de club hierover worden geïnformeerd en zullen maatregelen worden getroffen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.