Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB pakt homofobe spreekkoren aan: duel wordt na twee keer waarschuwen stilgelegd

KNVB pakt homofobe spreekkoren aan: duel wordt na twee keer waarschuwen stilgelegd

10 juli 2023, 13:23

Vanaf aankomend seizoen wordt in de voetbalstadions ingegrepen als bezoekers in spreekkoren het woord homo als scheldwoord gebruiken voor bijvoorbeeld een speler of scheidsrechter, zo meldt de KNVB op haar eigen website.

"Voetbal is voor iedereen en van iedereen. Daar horen geen spreekkoren bij waarin het woord homo als scheldwoord wordt gebruikt. Gezamenlijk hebben we die grens getrokken. De stappen die we nu zetten, zullen we evalueren om te bekijken of ze het gewenste resultaat opleveren", aldus directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen.

Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) van 27 juni bleken de afgevaardigden unaniem: alle clubs willen af van de 'homofobe' spreekkoren. Vanaf de start van seizoen 2023/’24 zal de stadionspeaker bij 'homofobe' spreekkoren gericht op een individu, als ze massaal, repeterend en/of langdurig zijn, de daders eerst waarschuwen. Gaat men na twee van deze berichten toch door, dan wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Daders worden opgespoord en krijgen een stadionverbod van maximaal 18 maanden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.