Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB oneens met sluiten van uitvak bij Cambuur: 'Uitfans horen bij het voetbal'

KNVB oneens met sluiten van uitvak bij Cambuur: 'Uitfans horen bij het voetbal'

24 feb 2023, 00:00

De KNVB, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie hebben burgemeesters van steden met een betaaldvoetbalclub gevraagd "eenduidiger te handelen". Eerder deze week besloot burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden de rest van het seizoen geen fans van de bezoekende partij meer toe te staan bij thuiswedstrijden van Cambuur. Dat leidde tot verontwaardiging.

"Het competitiebestuur betaald voetbal vindt dat in principe bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig moeten kunnen zijn. Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal", aldus het competitiebestuur betaald voetbal, waaronder de KNVB, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie vallen.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

"Helaas gaat het niet altijd goed. Begin 2023 is daarom een gemeentelijk handelingskader Voetbal & Veiligheid opgesteld en gepresenteerd door alle voetbalburgemeesters samen. Dit handelingskader biedt richtlijnen voor de voorbereiding op wedstrijden en de aanpak na ordeverstoringen. Daarmee moet het zorgen voor een uniforme lijn in de aanpak. Het competitiebestuur betaald voetbal roept alle voetbalburgemeesters op om het onderling afgesproken handelingskader eenduidig te gebruiken."

Buma besloot uitsupporters te weren vanwege ongeregeldheden bij de Friese derby tegen sc Heerenveen. Het competitiebestuur betreurt het besluit. "Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club. Eenduidig handelen is belangrijk", valt er te lezen in een verklaring. "Om hiertoe te komen en duidelijkheid te bieden aan supporters en clubs, wil het competitiebestuur betaald voetbal graag op korte termijn in gesprek met de burgemeesters van de voetbalgemeenten, om in gezamenlijkheid tot de juiste oplossingen te komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.