Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB moet overschatte Joey Kooij meteen op non-actief zetten'

'KNVB moet overschatte Joey Kooij meteen op non-actief zetten'

24 apr 2023, 00:00

Hugo Borst is van mening dat de KNVB scheidsrechter Joey Kooij op non-actief moet zetten. Kooij liet de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam (3-3) zondag doorgaan, terwijl er in de blessuretijd met bier op het veld werd gegooid door fans van de club uit Enschede.

"Ik juich de strenge maatregelen toe, maar ben sceptisch", begint Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad over de nieuwe maatregelen van de KNVB. "Kijk nou naar de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC. Helemaal niets aan de hand en bij een lullig duelletje wordt er vanaf de eerste rij een biertje gegooid. Terwijl je weet dat er camera's zijn, terwijl er al weken van de daken wordt geschreeuwd dat iets op het veld gooien tijdelijk staken betekent, dat je dan wordt opgepakt, de bak in gaat, et cetera."

Afgelopen weekend werd FC Groningen - NEC definitief gestaakt en PSV - Ajax tijdelijk stilgelegd vanwege bier op het veld. "Bij FC Twente - Sparta valt in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker en gefrustreerde supporters van de thuisclub gooien bier naar een 'vijandelijke' speler", vervolgt Borst. "Hoeveel signalen heb je nodig als hardcore supporter? FC Twente mag Joey Kooij dankbaar zijn dat hij de wedstrijd niet stillegde. De KNVB moet deze overschatte scheidsrechter echter meteen op non-actief zetten." 

Columnist Borst ziet het nooit meer goedkomen. "In de 19e eeuw begom voetbal als een spel van beschaafde heren. Je moet nu zien: bij elke bal die over de zijlijn gaat, steken volwassen mannen met verschillende shirts hun hand op en claimen schreeuwend de uitbal bij de arbitrage. Manipulatie en bedrog, het zit in de diepste vezels van iedereen die voetbalt. Het komt nooit meer goed", aldus Borst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.