Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB moet besluiten dat Cambuur en De Graafschap alsnog promoveren'

'KNVB moet besluiten dat Cambuur en De Graafschap alsnog promoveren'

30 apr 2020, 16:02

Eerstedivisieclubs SC Cambuur en De Graafschap zijn de spoedprocedure gestart om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. Hun advocaat Dolf Segaar heeft de dagvaarding naar de rechtbank gestuurd. Als de zittingsdatum voor het kort geding bekend is, zal hij de KNVB dagvaarden. "Normaal is dat is ergens in de komende twee weken", aldus de advocaat.

Inzet van het kort geding is allereerst de vernietiging van het huidige besluit om geen promotie en degradatie toe te passen in de afgebroken competitie. "We willen via de rechter gedaan krijgen dat de KNVB een besluit neemt waarbij Cambuur en De Graafschap wel promoveren", zegt Segaar. Een eredivisie met twintig clubs is dan het logische gevolg.

De advocaat hoopt eigenlijk dat een rechtsgang niet nodig is en probeert de clubs ook te helpen bij het beleggen van een ledenvergadering van de sectie betaald voetbal. Daar kunnen de clubs de bond bewegen een andere besluit te nemen. Als de KNVB niet zelf een ledenvergadering belegt, kan zo'n bijeenkomst er ook komen als minimaal vier clubs daartoe oproepen.

Johan vond de reactie van trainers Henk de Jong en Mike Snoei overdreven. Dit ontaardde in een discussie met de trainer van De Graafschap. Bekijk het Facetime-gesprek met Snoei hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.