Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB meldt bijna record met 149 transfers

KNVB meldt bijna record met 149 transfers

1 feb 2019, 08:25

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB heeft in de winterse transferperiode die donderdag afliep 149 profspelers overgeschreven naar een andere club. Dat is bijna een evenaring van het record. Alleen in de winter van 2017 waren er meer transfers (151) dan tijdens deze periode.

In de laatste 24 uur van de transferperiode maakten 32 spelers een transfer van of naar een Nederlandse betaaldvoetbalclub. Dit betekent ook geen nieuw record. In 2017 werden namelijk 59 transfers geregistreerd op 'deadlinedag'.

Van de 149 spelers die wisselden van club, lieten 41 spelers Nederland achter zich voor een buitenlands avontuur. Nederland verwelkomt daarentegen 39 nieuwe spelers. Binnen de landsgrenzen wisselden 69 spelers van club. FC Dordrecht was het meest actief in deze transferperiode en haalde zeven nieuwe spelers binnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.