Terug

Volg Vandaag Inside

BESLISSINGSDAG: KNVB maakt bekend hoe betaald voetbal wordt afgesloten

BESLISSINGSDAG: KNVB maakt bekend hoe betaald voetbal wordt afgesloten

24 apr 2020, 11:33

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besluit na overleg met alle profclubs en vertegenwoordigers van spelers en trainers hoe de eredivisie en eerste divisie worden afgesloten.

Worden er kampioenen aangewezen en welke clubs gaan naar de Champions League en Europa League? Degraderen er clubs (RKC Waalwijk en ADO Den Haag) en promoveren er ploegen (SC Cambuur en De Graafschap)?

Het stichtingsbestuur van de KNVB, bestaande uit algemeen directeur Eric Gudde en commercieel directeur Jean Paul Decossaux, nemen uiteindelijk de definitieve beslissing die vroeg in de avond wordt gebracht. Zij doen dit na intensief overleg met alle betrokken partijen, om zeker te weten dat er voldoende draagvlak is.

Hoe de KNVB ook beslist, niet alle clubs zullen tevreden zijn. ADO Den Haag heeft al aangekondigd naar de rechter te zullen stappen als de club als degradant wordt aangewezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.