Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB legt bloemenkrans voor coronaslachtoffers in Bergamo

KNVB legt bloemenkrans voor coronaslachtoffers in Bergamo

14 okt 2020, 16:02

Bondsvoorzitter Just Spee en secretaris-generaal Gijs de Jong hebben woensdag namens de KNVB op een bijeenkomst op het Cimitero Monumentale in de stad Bergamo een bloemenkrans gelegd voor de slachtoffers van de coronacrisis. De Italiaanse stad, waar het Nederlands elftal later op de dag tegen Italië voetbalt, werd eerder dit jaar zwaar getroffen door de pandemie.

Ook de burgemeester van Bergamo, een delegatie van de Italiaanse voetbalbond en een afvaardiging van de club Atalanta Bergamo waren daarbij aanwezig.

In aanloop naar de wedstrijd in de Nations League heeft de Italiaanse voetbalbond een programma opgesteld om een eerbetoon te brengen aan de slachtoffers van de eerste Covid-19 golf en de zorgmedewerkers die daar actief waren.

De ontmoeting wordt bijgewoond door ongeveer duizend 'bijzondere' toeschouwers. Onder hen zijn 243 burgemeesters van plaatsen uit de regio. Ook zorgmedewerkers zijn bij het duel aanwezig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.