Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB komt uit bij Stewart als nieuwe directeur topvoetbal'

'KNVB komt uit bij Stewart als nieuwe directeur topvoetbal'

16 feb 2022, 08:30

Earnest Stewart is de beoogde opvolger van Nico-Jan Hoogma als directeur topvoetbal bij de KNVB. Dat meldt De Telegraaf. De Nederlandse Amerikaan zou inmiddels al benaderd zijn door Marianne van Leeuwen, de directeur betaald voetbal van de KNVB.

Stewart heeft al ervaring op een soortgelijke functie. Sinds 2018 is de oud-speler van onder meer VVV Venlo en NAC Breda actief als technisch directeur bij de Amerikaanse voetbalbond. De ochtendkrant meldt dat Steward vereerd is, en de functie in overweging neemt.

De 52-jarige bestuurder loopt eind 2022 uit zijn contract in Amerika. Of de voetbalbond hem zomaar laat gaan is nog maar de vraag. De Amerikanen zouden naar verluidt erg tevreden zijn over Stewart. Mocht de geboren Brabander toch naar de KNVB komen, dan zal hij na het WK verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van de nieuwe bondscoach. De huidige bondscoach Louis van Gaal zwaait na het WK in Qatar af.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.