Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB is niet bang dat Ajax voor Super League kiest

KNVB is niet bang dat Ajax voor Super League kiest

19 apr 2021, 11:22

De KNVB heeft geen signalen dat Ajax interesse heeft om mee te doen aan de Super League. Twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië presenteerden in de nacht van zondag op maandag een concreet plan voor de vorming van zo'n 'gesloten' competitie, waarin nog ruimte is voor acht andere clubs. "Ik heb tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft", zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB vanuit de Zwitserse stad Montreux, waar de UEFA maandag en dinsdag vergadert.

Het UEFA-bestuur wil maandag een beslissing nemen over de voorgestelde hervormingen van de Champions League. Enkele uren voor de start van die vergadering maakten Juventus, AC Milan, Internazionale, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal bekend dat ze een Super League gaan opzetten, als tegenhanger van de Champions League.

"We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier", zegt De Jong. "Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was één van de mensen die met het voorstel van een 'Zwitsers format' voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil. Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.