Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB introduceert eet- en drinkpauze voor vastende spelers tijdens ramadan'

'KNVB introduceert eet- en drinkpauze voor vastende spelers tijdens ramadan'

22 mrt 2023, 20:06

Als komende maand de zon ondergaat tijdens een Eredivisie of Eerste divisie-duel, kan een scheidsrechter de wedstrijd even stilleggen zodat spelers die meedoen met de ramadan wat kunnen eten en drinken. Dat meldt de NOS.

Het gebeurt op initiatief van de KNVB, dat daarmee het voorbeeld van de Premier League volgt. De voetbalbond laat aan de NOS weten dat scheidsrechters de wedstrijden kort stil leggen op "het eerstvolgende beschikbare moment na zonsondergang (bij een overtreding, ingooi, achterbal etc.)" De wedstrijd zal zo snel mogelijk hervat worden.

Het tijdelijk stilleggen gebeurt alleen bij wedstrijden waarbij er minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan: "Voor aanvang van de wedstrijd zullen scheidsrechters en teammanagers van beide clubs dat bespreken, zodat iedereen op de hoogte is," aldus de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.