Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB hakt knoop door en wil Van Gaal als bondscoach'

'KNVB hakt knoop door en wil Van Gaal als bondscoach'

8 juli 2021, 08:58

De KNVB heeft Louis van Gaal op nummer 1 gezet in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het mislukte EK is er behoefte aan een ervaren baas die Oranje naar het WK van 2022 in Qatar leidt, schrijft het AD.

De KNVB heeft zijn interne evaluatie van het mislukte EK afgerond. Op basis daarvan zijn ook de analyse en de profielschets gemaakt. In die zoektocht heeft de directie Louis van Gaal nu op nummer 1 gezet. De 69-jarige succestrainer wordt gezien als de best gekwalificeerde man voor de zware klus die er meteen vanaf september ligt.

Tussen 1 en 7 september speelt Oranje drie interlands die allesbepalend kunnen worden in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Oranje is de kwalificatie matig gestart. Na drie duels staat Nederland gelijk met de Noren en de Montenegrijnen (zes punten) en een punt achter Turkije, dat in maart met 4-2 van Oranje won.

Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. In Zeist beseffen ze: de september-duels zijn geen klus voor een buitenlander die eerst tijd nodig heeft om nieuwe spelers en een nieuwe omgeving te leren kennen.

Ook Nordin Amrabat, die deze week te gast was bij De Oranjezomer, pleit voor Van Gaal als nieuwe bondscoach. Bekijk de beelden hieronder.

Amrabat pleit voor Van Gaal als bondscoach: ‘Spelers hebben n...
4:49
Amrabat pleit voor Van Gaal als bondscoach: ‘Spelers hebben n...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.