Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB grijpt komend voetbalweekend in vanwege extreme hitte

KNVB grijpt komend voetbalweekend in vanwege extreme hitte

11 aug 2022, 16:43

Bij de wedstrijden in het betaald voetbal worden komend weekend drinkpauzes gehouden. De KNVB adviseert dat beide helften halverwege, rond de 23e en 68e minuut, worden onderbroken om af te koelen. De KNVB heeft daartoe besloten vanwege de hittegolf. Ook komend weekend worden temperaturen van boven de 30 graden Celsius verwacht.

"Volgens de weersverwachtingen krijgen we dit weekend tropische temperaturen. Het is voor spelers, stafleden en (assistent)scheidsrechters daarom van belang voldoende te blijven drinken. De internationale richtlijn voor UEFA-competities schrijft voor dat er tijdens de wedstrijd alleen drinkmomenten toegestaan zijn tijdens blessurebehandelingen, maar in dit specifieke geval is besloten af te wijken van de internationale richtlijn", aldus de KNVB.

De voetbalbond heeft de scheidsrechters betaald voetbal verzocht om komend weekend, voorafgaand aan de wedstrijd, met beide teams duidelijke afspraken te maken over extra drinkpauzes.

De maatregel heeft betrekking op de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB-beker. De tweede speelronde van de Eredivisie wordt vrijdag ingeluid met Excelsior - Vitesse. PSV en Feyenoord komen zaterdag in actie, Ajax speelt zondag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.