Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB geschokt door Overmars-nieuws en doet oproep

KNVB geschokt door Overmars-nieuws en doet oproep

7 feb 2022, 14:11

De KNVB is geschrokken van het nieuws omtrent het vertrek van Marc Overmars. Dat meldt de voetbalbond in een reactie op het nieuws dat de directeur voetbalzaken bij Ajax vertrekt omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft gestuurd.

‘Als grootste sportbond van Nederland zijn wij ons ervan bewust dat helaas ook in de sportwereld machtsrelaties een rol kunnen spelen op de werkvloer. Een veilige werkomgeving vinden wij heel belangrijk en is een onderwerp dat in het betaald voetbal al langer hoog op de agenda staat’, laat de KNVB middels een statement weten. ‘Voor betaald voetbal organisaties geldt sinds twee jaar het garanderen van een veilig sportklimaat als onderdeel van de licentie eisen. Daarin ligt voor iedere club ook een verplichting om een gecertificeerde vertrouwenscontactpersoon aan te stellen.’

Voetbalclubs hebben volgens de KNVB een meldplicht als het gaat om grensoverschrijdend gedrag. Na een melding volgt een onafhankelijk onderzoek door het Instituut voor de Sportrechtspraak, waarbij alle grote sportbonden zijn aangesloten. ‘Tegen alle slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag willen we zeggen: meld je alsjeblieft, hoe moeilijk het ook is’, vervolgt de voetbalbond. ‘Het kan anoniem, bij de vertrouwenscontactpersoon van je club, van de KNVB of bij het Centrum Veilige Sport.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.