Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB gaat VAR-communicatie op schermen tonen

KNVB gaat VAR-communicatie op schermen tonen

25 juli 2019, 12:29

De KNVB gaat tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal experimenteren met informatie op videoschermen over VAR-momenten. Op de schermen verschijnen dan teksten als "mogelijke strafschop vanwege handsbal" of "mogelijke rode kaart vanwege overtreding". De voetbalbond wil zo de toeschouwers meer inzicht geven in VAR-beslissingen.

"Een van de verbeterpunten die voortkwamen uit het eerste seizoen VAR in de eredivisie, was dat het publiek beter geïnformeerd wilde worden over VAR-situaties. Te vaak wisten toeschouwers niet precies waarom de VAR ingreep. Een manier om daar meer duidelijkheid over te verschaffen, is het vertonen van de VAR-beslissing op de videoschermen in het stadion", legt de voetbalbond uit.

In overleg met de clubs wordt gekeken wanneer de VAR-communicatie op videoschermen bij alle eredivisiewedstrijden wordt getoond.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat zaterdag tussen Ajax en PSV.

Hans maakt zich kwaad: 'Twee blinde VARREN!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.