Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB: FC Twente - Sparta had tijdelijk gestaakt moeten worden

KNVB: FC Twente - Sparta had tijdelijk gestaakt moeten worden

24 apr 2023, 17:30

De wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam (3-3) had zondag tijdelijk gestaakt moeten worden nadat supporters va de thuisclub uit Enschede voorwerpen op het veld hadden gegooid. Dat antwoordt een woordvoerder van de KNVB op vragen over het incident.

"De afgelopen tijd is helaas gebleken dat er aangescherpte maatregelen nodig zijn met als doel de veiligheid van mensen die op het veld aan het werk zijn te waarborgen", stelt een woordvoerder van de voetbalbond. "Een van deze regels is dat de wedstrijd tijdelijk moet worden stilgelegd als er voorwerpen op het veld worden gegooid. FC Twente - Sparta had dus ook stilgelegd moeten worden. We gaan niet iedere specifieke situatie toelichten, maar dit is helder."

Teleurgestelde fans van FC Twente gooiden voorwerpen op het veld toen Shurandy Sambo zijn gelijkmaker (3-3) in blessuretijd voor een tribune met fanatieke supporters van de thuisploeg vierde. Scheidsrechter Joey Kooij besloot de wedstrijd niet tijdelijk te staken maar stuurde Sambo wel met een tweede gele kaart voor provocerend gedrag van het veld.

"Dat was een terechte tweede gele kaart voor provocerend gedrag", stelt de woordvoerder van de KNVB. "Als we met z'n allen bezig zijn het wangedrag uit de stadions te weren, dan helpt het provoceren van supporters niet."

Sambo zag zelf ook al snel in dat hij zijn doelpunt beter op een andere manier had kunnen vieren. "Het was niet handig om mijn viering in die hoek te doen", liet hij na de wedstrijd op sociale media weten. "Het was niets persoonlijks, het waren gewoon emoties."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.