Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB doet ook aangifte tegen fakkelgooiers

KNVB doet ook aangifte tegen fakkelgooiers

8 aug 2018, 18:33

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft in navolging van Feyenoord bij de politie aangifte gedaan tegen de fans die zaterdag in Eindhoven fakkels op het veld gooiden aan het begin van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat meldt de Nederlandse voetbalbond in een persbericht.

,,Vuurwerk op dichtbevolkte tribunes ziet er misschien sfeervol uit, maar kan tot levensgevaarlijke situaties leiden", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal. ,,Zeker als vuurwerk richting spelers wordt gegooid. De KNVB en de clubs zijn het erover eens dat we ons samen moeten inspannen om het gebruik van vuurwerk rondom wedstrijden en trainingen te stoppen."

In 2014 deed de KNVB ook aangifte bij de politie na de bekerfinale in de Kuip tussen Ajax en PEC Zwolle, toen vuurwerk op het veld werd gegooid. De politie spoorde 36 daders op, die strafrechtelijk werden vervolgd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.