Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB-directeur Van Leeuwen spreekt collega tegen: géén experiment nieuwe spelregels in KKD

KNVB-directeur Van Leeuwen spreekt collega tegen: géén experiment nieuwe spelregels in KKD

8 juni 2022, 12:04

Er is geen sprake van dat de KNVB gaat experimenteren met nieuwe spelregels in de eerste divisie. Dit zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de bond, in een reactie aan het ANP. 'Het is jammer dat het beeld is ontstaan dat de KNVB zomaar iets bedenkt. Wij doen nooit iets zonder overleg met de clubs.'

Jan Dirk van der Zee, directeur amateur voetbal, schreef in zijn column op de website van de bond dat de KNVB denkt aan een pilot in het seizoen 2023-2024 in de Keuken Kampioen Divisie. Het zou daarbij gaan om de volgende voorstellen: ingooien wordt intrappen, dribbelen bij een vrije trap is toegestaan, er komt een 5-minutenstraf, men mag onbeperkt wisselen, de zuivere speeltijd wordt ingevoerd. In het amateurvoetbal wordt wel geëxperimenteerd.

'Ik sta voor een open relatie en vooral goed samenwerken met de clubs', vervolgt Van Leeuwen. 'Nu ontstaat het beeld dat de KNVB zomaar iets beslist. Ik heb de clubs meteen in een mail laten weten dat dit totaal niet aan de orde is. Ik baal hier echt van. Gelukkig reageren ze begripvol.' Van der Zee heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de manier waarop het is gegaan, zo blijkt uit een door Van Leeuwen aan de clubs verstuurde brief die bij het ANP bekend is.

Dat er nagedacht wordt over het voetbal van de toekomst noemt Van Leeuwen wel een goede zaak. 'Op het gebied van innovatie is de KNVB altijd een voorloper in de wereld geweest. In het amateurvoetbal zijn we al bezig met het uitproberen van nieuwe dingen. Natuurlijk denken we na over hoe we het voetbal ook op de langere termijn aantrekkelijk kunnen houden en welke vernieuwingen daarbij passen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.