Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB-directeur Hoogma haalt uit naar Bosz: 'Als Peter het beter weet...'

KNVB-directeur Hoogma haalt uit naar Bosz: 'Als Peter het beter weet...'

8 dec 2021, 11:34

Nico-Jan Hoogma is niet te spreken over de uitspraken die Peter Bosz onlangs deed in gesprek met Voetbal International. De KNVB-directeur reageert in hetzelfde blad op de woorden van de huidige trainer Olympique Lyon.

Na het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal, moest de KNVB op zoek naar een opvolger. Bosz - toen trainer van Bayer Leverkusen - werd benaderd door Hoogma, maar liet zich later kritisch uit over de manier waarop. ‘Er werd mij alleen gevraagd of ik beschikbaar was. Ze hadden moeten vragen: "Wil je bondscoach worden?" Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen.’

Hoogma is niet blij met de uitspraken van Bosz, zo laat hij desgevraagd weten aan VI. ‘Bosz heeft geciteerd uit een langer vertrouwelijk gesprek, dat vind ik absoluut niet kunnen. En als je dat dan tóch doet, moet je het hele verhaal vertellen’, zegt de directeur topvoetbal, die er niet te veel over kwijt wil. ‘Ik ga me niet op datzelfde niveau begeven. Als Peter het beter weet, dan moet hij op mijn stoel komen zitten. Die komt volgend jaar vrij.’

Hoogma maakte onlangs bekend dat hij komende zomer stopt bij de KNVB. Hoogma, sinds 2018 werkzaam bij de nationale voetbalbond, heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.