Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB-directeur Gudde gaat schaal gewoon aan Cambuur uitreiken

KNVB-directeur Gudde gaat schaal gewoon aan Cambuur uitreiken

15 apr 2021, 22:32

Als SC Cambuur de titel in de eerste divisie pakt, wordt de kampioensschaal gewoon uitgereikt door Eric Gudde. De directeur van de KNVB reageert daarmee op woorden van Cambuur-trainer Henk de Jong, die eerder op donderdag zei dat het niet verstandig zou zijn als Gudde dat zou doen.

"Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club", reageert Gudde. "Wat wil hij hiermee bereiken? Ik heb wel mijn verplichtingen als KNVB-directeur."

Cambuur is vrijdag bij een zege op Helmond Sport officieus zeker van promotie. De eerste twee ploegen mogen naar de Eredivisie. Later deze maand kunnen de Friezen de titel veiligstellen.

De Jong was ruim een jaar geleden woedend toen de KNVB besloot de competitie, die was stilgelegd vanwege het coronavirus, niet meer te hervatten en ook niet te doen aan promotie en degradatie. Cambuur had op dat moment een enorme voorsprong en kon promotie nauwelijks nog ontgaan.

"Dat is beter van niet, ook voor hem", zei De Jong donderdag over het feit dat Gudde de schaal aan Cambuur moet overhandigen bij een kampioenschap. "Op menselijk gebied bedoel ik dat. Dat moet hij niet doen, dat is niet verstandig. Verder is het een hartstikke nette man."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.