Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB-directeur Gudde gaat met de schaal naar Alkmaar

KNVB-directeur Gudde gaat met de schaal naar Alkmaar

23 apr 2021, 11:37

ALKMAAR (ANP) - KNVB-directeur Eric Gudde gaat vrijdagavond met de kampioensschaal in zijn auto naar Alkmaar, waar SC Cambuur kampioen kan worden van de Keuken Kampioen Divisie. De Friese club is al zeker van promotie naar de Eredivisie en kan nu ook de titel binnenhalen.

Cambuur-trainer Henk de Jong adviseerde Gudde eerder om de schaal niet persoonlijk te komen uitreiken vanwege alle commotie van vorig jaar toen de KNVB besloot het seizoen zonder promotie/degradatie af te breken, terwijl Cambuur op weg was naar de Eredivisie. Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat Gudde echter 'gewoon' naar Alkmaar gaat, omdat het uitreiken van de kampioensschaal tot de verantwoordelijkheden behoort van de directeur betaald voetbal.

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Cambuur 9 punten voorsprong op De Graafschap. De ploeg van De Jong neemt het in het AFAS-stadion op tegen Jong AZ. De Graafschap speelt thuis tegen Almere City FC, een concurrent in de strijd om het tweede rechtstreekse promotieticket. De ploeg uit Doetinchem heeft 6 punten meer dan Almere City en NAC Breda.

Bij een gelijkspel van De Graafschap pakt Cambuur met een zege in Alkmaar de titel. Als de 'Superboeren' verliezen, volstaat voor de ploeg van De Jong ook een gelijkspel tegen Jong AZ. De gemeente Leeuwarden wil Cambuur huldigen met een helikoptervlucht over de stad op zaterdag 1 mei. Een huldiging op een plein in Leeuwarden zit er vanwege de coronasituatie nu niet in.

Cambuur-trainer Henk de Jong ging eerder deze week in gesprek met Veronica Inside in op de woorden tussen hem en Eric Gudde.

Henk de Jong heeft speciaal cadeau voor Wilfred: 'Deze is voo...
4:34
Henk de Jong heeft speciaal cadeau voor Wilfred: 'Deze is voo...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.