Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB denkt aan ArenA of Kuip voor voetbalsters

KNVB denkt aan ArenA of Kuip voor voetbalsters

13 nov 2018, 23:33

SCHAFFHAUSEN (ANP) - De KNVB overweegt om in de aanloop naar het WK voor vrouwen met de voetbalsters een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA of De Kuip te spelen. Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de bond, behoort een zogeheten 'uitzwaaiwedstrijd' kort voor het WK in Amsterdam of Rotterdam tot de mogelijkheden. ,,Dat zou super zijn, die kans gaan we de komende maanden zeker onderzoeken'', zei Van der Zee nadat de 'Leeuwinnen' zich hadden geplaatst voor het WK.

Tijdens het EK van vorig jaar zaten alle stadions waarin Oranje speelde vol. Begin dit jaar kwamen ruim 30.000 fans naar Eindhoven voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland, een record voor de vrouwen. Het stadion van PSV was niet helemaal uitverkocht. De voetbalsters zelf willen dolgraag een keer in de Johan Cruijff ArenA of De Kuip spelen, de twee grootste stadions van Nederland. ,,We moeten er dan wel een heel feest omheen organiseren om het stadion vol te krijgen'', zegt Van der Zee.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.