Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB brengt ADO Den Haag wederom drie punten in mindering

KNVB brengt ADO Den Haag wederom drie punten in mindering

14 sep 2021, 17:27

De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft besloten ADO Den Haag nog eens drie wedstrijdpunten in mindering te brengen. Vanwege de vertrouwelijkheid van deze maatregel geeft de commissie volgens de KNVB geen toelichting op het besluit. Het ligt echter zeer voor de hand dat het te maken heeft met de financiële problemen van de club. ADO is tegen de beslissing in beroep gegaan.

De licentiecommissie besloot ADO vorige maand ook al drie punten aftrek te geven, omdat de club niet had voldaan aan de begrotingsregels. De club tekende beroep aan en de hoorzitting dient nog deze week. De tweede termijn waarbinnen ADO een garantstelling van 5 miljoen euro moest hebben ingediend bij de KNVB, verliep eind vorige week. Als de club halverwege oktober geen sluitende begroting heeft, verliest ADO de proflicentie. De licentiecommissie benadrukt dat "een licentie kan komen te vervallen of een BVO worden ontnomen indien zij bij herhaling niet voldoet aan de geldende licentie-eisen".

ADO Den Haag degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie. Na zes speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie staat de club nu vierde, met tien punten. Dat aantal is zonder puntenaftrek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.