Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB breekt ook eredivisie vrouwen af

KNVB breekt ook eredivisie vrouwen af

22 apr 2020, 19:00

De KNVB heeft ook besloten de eredivisie voor vrouwen niet meer uit te laten spelen. De nationale voetbalbond komt vrijdag met mededelingen over de consequenties van die beslissing.

De KNVB ziet geen kans meer de eredivisie voor vrouwen te hervatten, nu het kabinet alle voetbalduels tot 1 september heeft verboden. De bond maakte dinsdag al bekend dat het de eredivisie en eerste divisie bij de mannen niet meer wil uitspelen.

Ook het bekertoernooi voor de vrouwen is van de agenda gehaald.

"Uiteraard is het sportief gezien bijzonder spijtig dat we genoodzaakt zijn om dit besluit te nemen", reageert Jan Dirk van der Zee namens de directie van de KNVB. "Het vrouwenvoetbal is sterk in opkomst en onze hoogste competitie had een mooi slot verdiend. Het is balen voor de speelsters, staf, bestuurders en alle andere betrokkenen. Maar uiteraard kunnen we dit ook relativeren met de huidige situatie in de wereld. We hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien bij de start van het nieuwe seizoen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.