Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB boos op UEFA om hersenschudding Gakpo

KNVB boos op UEFA om hersenschudding Gakpo

9 okt 2021, 20:06

Vrijdagavond speelde Oranje de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland in Riga. Ondanks een nipte overwinning, raakte Cody Gakpo geblesseerd aan zijn hoofd. De KNVB heeft zaterdag laten weten dat zij niet blij zijn met het handelen van de scheidsrechter, rondom het ontstaan van de blessure.

De KNVB heeft de UEFA zaterdagavond op het protocol gewezen rondom hoofdblessures. In desbetreffend protocol staat dat spelers in bescherming genomen dienen te worden bij mogelijk hoofdletsel. Er wordt dan verwacht dat een scheidsrechter het spel direct stil legt.

Gedurende het duel tussen Letland en Nederland kreeg Gakpo een dreun tegen zijn hoofd van een tegenstander. Hij kreeg vervolgens van scheidsrechter Andrew Madley geen goedkeuring om een verzorger het veld te laten betreden. Hij speelde uiteindelijk de hele wedstrijd uit, maar moet de komende interland tegen Gibraltar aan zich voorbij laten gaan. Danjuma Groeneveld is opgeroepen als zijn vervanger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.