Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB blijft voorlopig 6 april aanhouden voor vervolg voetbal

KNVB blijft voorlopig 6 april aanhouden voor vervolg voetbal

24 mrt 2020, 16:18

De KNVB steunt de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Desondanks blijven de maatregelen van de KNVB ongewijzigd.

Na de nieuwe maatregelen van het kabinet bleken de gevolgen voor het voetbal nog onduidelijk. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven. Deze maatregel loopt dus tot en met 6 april en niet tot en met juni.

Tot en met 6 april gelden de volgende regels: alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht en er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte.

De KNVB laat weten dat de 3 mogelijke scenario's nu als volgt luiden. De eerste optie is dat de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). De tweede optie is dat de competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep). De laatste optie is dat de competities helemaal niet worden uitgespeeld.

Het blijft voor de KNVB een puzzel en de voetbalbond laat weten dat ze de komende tijd in gesprek blijven met alle betrokken partijen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.