Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB bespreekt tijdens VAR-testdagen in Zeist andere spelregels

KNVB bespreekt tijdens VAR-testdagen in Zeist andere spelregels

5 mrt 2020, 21:14

De KNVB heeft het zogenoemde VAR Test Event van wereldvoetbalbond FIFA in Zeist aangegrepen om een aantal vernieuwende spelregels te bespreken in een internationaal gezelschap. Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong van de Nederlandse voetbalbond werd er op initiatief van de KNVB gediscussieerd over tijdstraffen, de self-pass, intrappen in plaats van ingooien, een ongelimiteerd aantal wissels en zuivere speeltijd.

"We hebben er met verschillende doelgroepen, zoals coaches, fans, spelers en jeugd, over gesproken en eigenlijk kwamen we iedere keer op deze vijf punten", liet De Jong weten. "Snelle, urban sports zijn in opkomst. Komende zomer zijn skateboarden en 3-tegen-3 basketbal ook olympische sporten. Daarnaast hebben we concurrentie van esports. De vraag die we onszelf moeten blijven stellen is: 'hoe hou je voetbal interessant?’. Elf tegen elf op een veld van 105 bij 68 meter vinden wij leuk, maar in de toekomst is dit voor jongeren misschien anders."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.