Terug

Volg Vandaag Inside

  KNVB adviseert ook profclubs om faciliteiten te sluiten

KNVB adviseert ook profclubs om faciliteiten te sluiten

15 mrt 2020, 20:08

Voetbalbond KNVB roept alle profclubs op om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten. De bond volgt het advies van de overheid om alle sportaccommodaties te sluiten, om zo de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. De maatregel is van kracht tot 6 april.

De KNVB besloot donderdag om alle wedstrijden in het betaalde voetbal tot en met 31 maart uit te stellen. De bond gaf daarmee toen ook gehoor aan de maatregel van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd mensen deze maand te schrappen. Het amateurvoetbal kwam volledig tot stilstand, maar vrijwel alle betaaldvoetbalclubs gingen wel door met trainen.

Nu roept de KNVB ook op om daarmee te stoppen. In enkele andere Europese landen, waaronder Spanje, trainen de profclubs al niet meer. De voetballers zitten thuis, waar ze een individueel trainingsprogramma volgen.

Sportkoepel NOC*NSF riep zondag ook al op om alle trainingscentra voor topsporters te sluiten. Enkele voetbalclubs, zoals Ajax en AZ, besloten daarop om hun jeugdopleiding tot het einde van deze maand stil te leggen. Het kabinet kondigde aan het einde van de middag extra maatregelen aan. Zo werden sportclubs gevraagd hun deuren te sluiten. De KNVB nam daarop contact op met het Ministerie van VWS en kreeg te horen dat dit voor alle sportaccommodaties geldt, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van de betaaldvoetbalclubs.

"Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten", staat in een brief die de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie gezamenlijk naar de clubs stuurden. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden. Het is onduidelijk wanneer er weer gevoetbald kan worden.

Maandagavond meer over de huidige ontwikkelingen in Veronica Inside, om 20.30 uur bij Veronica.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.