Terug

Volg Vandaag Inside

Kluivert voelde dat Duitse keeper niet zo goed kan voetballen

Kluivert voelde dat Duitse keeper niet zo goed kan voetballen

28 mrt 2021, 12:35

Justin Kluivert had zaterdag in de tweede groepswedstrijd van Jong Oranje op het Europees kampioenschap tegen Duitsland (1-1) al vrij snel in de gaten dat meevoetballen niet de grootste kwaliteit is van Finn Dahmen. De aanvaller van RB Leipzig liep daardoor kort na rust op hoge snelheid op de keeper af toen hij een wat hoge bal moest controleren. Dat lukte niet en Kluivert kon de bal daarna aannemen en in het lege doel schuiven.

"Ik had wel het gevoel dat hij voetballend wat moeilijkheden had. Ik zag al dat de ingooi met een stuit op hem afkwam, vrij moeilijk. Ik dacht: als ik nu vol op hem af sprint en de aanname is verkeerd, dan zal zijn trap ook niet zo goed zijn. En gelukkig gebeurde wat ik dacht en mocht ik profiteren", aldus Kluivert, die heel lang hoopte dat het de winnende treffer was. Jong Duitsland maakte echter in de 84e minuut gelijk, waardoor een plaats in de kwartfinales voor Jong Oranje nog ver weg is.

Jong Oranje moet dinsdag van Jong Hongarije winnen en dan hopen dat er bij de ontmoeting tussen Jong Duitsland en Jong Roemenië een winnaar komt. Bij een gelijke stand van 2-2 of meer bij dat duel, zijn de Nederlandse beloften sowieso uitgeschakeld.

Kluivert: "Het is jammer dat we niet hebben gewonnen natuurlijk, maar ik sta er heel positief in. We moeten winnen van Hongarije, dat staat vast. Ik kijk liever niet naar die andere wedstrijd. Stel dat één van die twee teams wint en wij doen dat ook, dan zijn we gewoon door. We hebben het nog steeds in eigen hand. Er is inderdaad één scenario dat je niet doorgaat, bij een 2-2 gelijkspel of hoger. Ik denk dat op een EK beide teams hun stinkende best zullen doen. Ze willen winnen en voor de eerste plaats gaan. Hopelijk kunnen we onze dromen verder beleven en doorgaan naar de volgende ronde."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.