Terug

Volg Vandaag Inside

Kluivert scoort voor winnend Roma

Kluivert scoort voor winnend Roma

3 okt 2018, 00:59

ROME (ANP) - AS Roma heeft in de tweede wedstrijd van groep G in de Champions League een overtuigende zege geboekt. De Italiaanse ploeg won in het eigen Stadio Olimpico met 5-0 van Viktoria Pilsen.

Justin Kluivert sierde zijn debuut bij de Romeinen in de Champions League op met een doelpunt. Direct nadat de oud-Ajacied de vierde treffer had gemaakt voor Roma, greep hij een shirtje dat klaar lag aan de zijlijn met daarop naam en rugnummer van zijn voormalige ploeggenoot Abdelhak Nouri.

Edin Dzeko was de uitblinker bij Roma met een hattrick. De Bosniër zette de Romeinen al na acht minuten op voorsprong en vlak voor rust ramde hij de 2-0 erin. Hij maakte vlak voor het eindsignaal de vijfde voor Roma en zijn derde van de wedstrijd.

Pilsen had weinig in te brengen tegen het energieke Roma, dat via de Turkse middenvelder Cengiz Ünder na 64 minuten op 3-0 kwam. Kort daarna was er het memorabele moment voor Kluivert. Pilsen-keeper Matus Kozacik keerde weliswaar een schot van Ünder, maar de Nederlandse aanvaller reageerde attent en tikte de rebound binnen.

AS Roma herstelde zich met de ruime overwinning op Pilsen van de nederlaag tegen Real Madrid in de eerste groepswedstrijd (3-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.