Terug

Volg Vandaag Inside

Kluivert keert terug bij FC Barcelona

Kluivert keert terug bij FC Barcelona

25 juli 2019, 17:47

Patrick Kluivert gaat als hoofd opleiding van FC Barcelona aan de slag. Hij zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Kluivert heeft als opdracht meegekregen weer veel jeugdspelers klaar te stomen voor het eerste elftal. De kampioen van Spanje speelde lang met veel zelf opgeleide talenten. Barcelona gaf de afgelopen jaren echter veel geld uit op de transfermarkt.

Kluivert maakte tussen 1998 en 2004 maar liefst 145 doelpunten voor Barcelona. Hij was afgelopen maand op de Afrika Cup assistent van bondscoach Clarence Seedorf bij Kameroen. Het duo werd twee weken geleden ontslagen.

Trainersloopbaan

Kluivert werkte eerder als trainer bij Jong FC Twente. Hij assisteerde Louis van Gaal bij het Nederlands elftal en was ook even bondscoach van Curaçao. De 43-jarige Kluivert bekleedde van 2016 tot 2017 bij Paris Saint-Germain de functie van technisch directeur.

Shane Kluivert, een zoon van Patrick, speelt op dit moment in de jeugd van Barcelona.

Kluivert over Ajax-succes: 'Zou ik ook wel mee willen maken'

Kluivert over Ajax-succes: 'Zou ik ook wel mee willen maken'
2:51
Kluivert over Ajax-succes: 'Zou ik ook wel mee willen maken'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.