Terug

Volg Vandaag Inside

Kluivert bereidt zich voor op 'slechtnieuwsgesprek' bij Barcelona

Kluivert bereidt zich voor op 'slechtnieuwsgesprek' bij Barcelona

16 apr 2021, 13:37

Patrick Kluivert vermoedt dat hij bezig is aan zijn laatste weken als hoofd van de jeugdopleiding bij FC Barcelona. De voormalige topspits keerde in 2019 in die functie terug bij de Spaanse topclub en ondertekende toen een contract voor twee jaar. Alles wijst erop dat Kluivert (44) onder de teruggekeerde voorzitter Joan Laporta plaats moet maken voor José Ramón Alexanko.

"Ik moet nog een gesprek hebben, maar ik denk wel dat dit mijn laatste seizoen is als hoofd jeugdopleiding", zei Kluivert in de podcast 'Warming Up' van Humberto Tan, waarin de tv-presentator met oud-internationals vooruitblikt op het EK van komende zomer. "De president heeft eerder met Alexanko samengewerkt. Hij wil hem graag op die positie hebben. Het is nog niet 100 procent zeker, maar het ziet er wel naar uit dat het gaat gebeuren", zei Kluivert, die in Spaanse kranten al heel wat verhalen las over zijn aanstaande vertrek. "We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Kluivert speelde zelf tussen 1998 en 2004 bij Barcelona. De oud-Ajacied werd in Spanje één keer kampioen. Na zijn actieve carrière was Kluivert onder meer trainer van Jong FC Twente, assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, bondscoach van Curaçao en technisch directeur bij Paris Saint-Germain. Hij fungeerde ook een tijdje als assistent van Clarence Seedorf bij de nationale ploeg van Kameroen.

Shane, één van de zoons van Kluivert, speelt in de jeugd van Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.