Terug

Volg Vandaag Inside

Klopp voor vierde keer in vijf maanden 'manager van de maand'

Klopp voor vierde keer in vijf maanden 'manager van de maand'

10 jan 2020, 14:58

Voor de vierde keer in vijf maanden is Jürgen Klopp gekozen tot beste manager van de Premier League. Alleen in oktober greep de Duitse trainer van Liverpool naast de prijs, die toen naar Frank Lampard van Chelsea ging. Met vier onderscheidingen in één seizoen evenaart Klopp het record van Pep Guardiola, de trainer van Manchester City die in het seizoen 2017-2018 ook vier keer tot manager van de maand werd gekozen. In totaal hebben beide trainers deze prijs nu zeven keer gekregen in Engeland.

"Het voelt heel goed. In januari wil ik die prijs weer hebben", zei Klopp, die afgelopen maand met Liverpool alle vijf competitieduels in winst omzette. Zijn ploeg won in Qatar ook het WK voor clubs. Terwijl de hoofdmacht in Qatar zat, verloor een veredeld B-elftal in de League Cup van Aston Villa.

Liverpool, de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, heeft aan kop van de Premier League dertien punten voorsprong op Leicester City. De 'Reds' speelden ook nog eens een wedstrijd minder.

Trent Alexander-Arnold, de rechtsback van Liverpool, werd gekozen tot beste speler van december. De 21-jarige international droeg met een doelpunt bij aan de zege op Leicester (0-4) en leverde afgelopen maand ook nog eens drie assists. "Dit is een moment om trots op te zijn", zei Alexander-Arnold, die de onderscheiding voor het eerst kreeg. In november ging de prijs naar zijn ploeggenoot Sadio Mané.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.